SIDRUN VÄRSKENDAJA JA ÕHUPUHASTAJANA

SIDRUN VÄRSKENDAJA JA ÕHUPUHASTAJANA

Lisaks erilistele raviomadustele on sidrunil ka suurepärased desinfitseerivad ja värskendavad omadused. Järgnevalt mõned võimalused, kus ja kuidas sidrunit veel kasutada saab.

Lõhnastab ja värskendab tuba. Talvel võib õhk siseruumides olla kuiv, sest radiaatorid töötavad ja ruume tuulutatakse harva. Värskenda ja niisuta õhku sidruniga. Pane veega täidetud emaileeritud malmpotti või kaussi peotäis sidrunikoori. Soovi korral võid nõusse poetada ka apelsini- ja õunakoori, kaneelikoort ja  nelki. Keeda segu tasasel tulel ja naudi mõnusat lõhna ning kergemat hingamist. Köetava ahju korral pane segunõu ahjule aurama. Ära tee seda vahetult enne magamaminekut, sest sidrunil on ergutav mõju.

Elimineerib toast vastiku  vingulõhna. Talvel pole midagi õdusamat kui soojalt praksuv ahi, seda muidugi juhul, kui see just vastikut vingu sisse ei aja.  Järgmine kord kui nii juhtuma peaks, proovi visata lõkkesse peotäis sidrunikoori. Või põleta sidrunikoori  koos küttepuudega  lihtsalt preventiivse abinõuna.

Neutraliseerib  WC-s halva lõhna. Lõhna eemaldamiseks ei pea tingimata kasutama aerosoolspreid, on ka tunduvalt  loomulikumaid ja tervislikumaid vahendeid. Lõika sidrun pooleks ja aseta lõikepooled  ülespoole kenale  alusele, ruum lõhnab peatselt meeldivalt ja värskelt.

Värskendab prügikasti. Kasuta toiduvalmistamisest üle jäänud sidrunikoort prügikorvi puhastamiseks. See tapab baktereid ja eemaldab ebameeldiva lõhna.

Värskendab  külmkappi. Sidrun eemaldab kergelt külmkappi tekkinud halva lõhna. Tupsuta sidrunimahla vatitupsule või švammile ja jäta mõneks tunniks külmkappi. Eelnevalt eemalda muidugi halva lõhna tekitaja kapist.

Värskendab lõikelaudu. Lõikelaudu kasutatakse nii sibulate hakkimiseks, küüslaugu purustamiseks kui kala puhastamiseks, pole siis ime, et nad värskendamist vajavad. Lõhnast lahti saamiseks ja lõikelaua desinfitseerimiseks hõõru seda pooliku sidruniga  või kasuta samal eesmärgil  pudelisse pakendatud sidrunimahla.