SIDRUN RAVITSEJANA

SIDRUN RAVITSEJANA

Sidrun on tänu oma antibakteriaalsele toimele asendamatu viiruste vastu võitluses, eriti praegusel aastaajal. Lisaks viirustele saab sidrunist abi ka paljude teiste hädade ja vaevuste korral. Milles ja kuidas ta meid täpsemalt aidata saab, lugege altpoolt.

Võitleb viirustega.  Sidrunivesi suudab efektiivselt võidelda kurguviirustega tänu selle antibakteriaalsele toimele. Kui soolvesi sinu puhul ei toiminud, proovi  kurku kuristada laimi- või sidruniveega.

Aitab külmavärinate ja palaviku korral. Nii külmavärinad kui palavik võivad olla tingitud erinevatest põhjustest, kuid sidrun aitab nende kõigi puhul. Hispaania meedikud kutsuvad sidrunit “sõbraks, kes kunagi alt ei vea”.

Leevendab peavalusid. Sidrunimahl, millesse on lisatud paar teelusikat kuuma teed aitab suurepäraselt pohmellist ja muudest põhjustest tingitud peavalude vastu. Seda segu kasutades võib valuvaigistitest  peagi täielikult loobuda. Proovi ja sa ei kahetse!

Alandab vererõhku. Sidrun sisaldab kaaliumit, mis aitab kontrollida vererõhku ja vähendada pearinglust ning iiveldust.

Desinfitseerib sisselõikeid ja marrastusi. Sidrun peatab verejooksu ja desinfitseerib väiksemad haavad ja marrastused, kui tupsutada paar tilka sidrunimahla otse haavale.  Samas ära unusta, et sidruni kasutamisega kaasneb sel puhul ka tugev kipitustunne, seega soovitav ainult „julgetele huntidele“!

Kaotab jalakrampe. Kui hõõruda jalasääri ja  -taldu enne magamaminekut sidruniviiluga, leevenevad krambid või kaovad sootuks. Lisaboonusena on hommikul värskena ärgates on sinu jalatallad veel ka sametiselt pehmeks muutunud.

Aitab leevendada sügelust. Sidrunimahla happelised omadused aitavad  leevendada putukahammustustest tekkinud sügelust ja kipitust.

Kergendab respiratoorseid probleeme. Sidrun vähendab röga tekkimist ja  võib aidata hingamisprobleemide ja astma korral.

Aitab  reuma ja artriidi korral. Sidrun toimib organismi puhastavalt, pH-d  tasakaalustavalt ja diureetiliselt (vett eritavalt), aidates toota uriini, mis omakorda võimaldab vähendada põletikku ja viia kehast välja haigust tekitavaid toksiine ja baktereid.

Aitab suuprobleemide puhul. Sidrunivesi aitab peatada igemete veritsemist ja vähendab hambavalu.

Vähendab astma sümptomeid. Lisaks  detoksifitseerivale dieedile on  astma sümptomite vähendamiseks  soovitav võtta 1-2 teelusikatäit sidrunimahla enne iga  toidukorda ja voodisse mineku eel.

Supervahend  mao tervise tagamiseks. Seedeprobleemid on väga sagedased kaebused, kuid  soe vesi ja laimi- või sidrunimahl aitavad enamike puhul neist. Sidrunimahl aitab puhastada verd, vähendab ohtu kannatada seedehäirete ja  kõhukinnisuse all, eemaldab kehast mürke, kiirendab seedimist ning  vähendab lima.

Eemaldab soolatüükaid. Oled kasutanud arvukaid vahendeid ja imerohtusid soolatüügaste ravimiseks, kuid  miski pole aidanud? Proovi  hõõruda otse tüükale sidrunimahla.  Korda mitu päeva järjest, kuni sidrunhape on soolatüüka täielikult eemaldanud.

Aitab ravida difteeriat. Difteeria puhul kasutatakse edukalt sidrunit, mis on end  tõestanud  võimsa antiseptiku ja tugevalt seedesüsteemi kaitsva viljana. Difteeria puhul tuleks sisse võtta pool kuni üks teelusikas sidrunimahla iga ühe või kahe tunni tagant. See aitab mädasest eritisest kurku tekkinud  membraanil  lahti tulla.

Suurepärane vaginaalseks hügieeniks. Lahjendatud sidrunivesi on  turvaline ja tervislik vahend vaginaalseks hügieeniks. Võimsate antiseptiliste omadustega  sidrun tasakaalustab edukalt hälbinud pH taseme, olles samal ajal  vaba pesuvahendites ja suposiitides leiduvatest ärritavatest lisaainetest.

NB! Alati tasub meeles pidada, et seoses tsitruseliste (s.h. sidruni) karmi  keemilise pritsimisega  on soovitav eelistada  mahesidruneid. Eriti tasuks seda nõuannet meeles pidada juhul, kui kasutate söögiks sidrunikoort,  kust rohkeid  keemilisi  jääke on küllalt võimatu eemaldada.