SIDRUN GARDEROOBI HOOLDAJANA

Ökokoristuse logol oleval sidrunil on palju kasulikke omadusi.  Järgnevalt mõned näpunäited, kuidas sidruni abil hoida korras ja värskena oma garderoobi.

Hea koitõrjeks 

Võta küps sidrun ja torka sellesse hulgaliselt nelki. Nelki täis sidrunid kuivavad aeglaselt ja levitavad riidekappi kõige hõrgumat lõhna, mis koidele eriti ei meeldi.

Valgendab õrnu materjale

Kasuta karmi valgendi asemel hoopis sidrunimahla, mis on küll tunduvalt õrnem, kuid mitte vähemtõhus. Leota pesu pool tunnikest sidrunhappe ja söögisooda lahuses  ning loputa.

Valgendab õrnu materjale

Unusta karmid kemikaalid ja keemilise puhastuse arved ning kasuta selle asemel hoopis kodust nõidust. Hõõru  riietel olevaid  (higi)plekke lahusega, kus on võrdses koguses segatud sidrunimahl ja vesi. Plekid kaovad ja boonusena lõhnavad  riided hõrgutavalt.

 Aitab vabaneda riietele tekkinud  hallitusplekkidest 

Kas oled vahel avastanud, et ärapakitud riietele on vahepeal tekkinud hallitusviirud? Ära heida meelt, vaid hõõru plekke sidrunimahla ja soola seguga ning riputa seejärel päikese kätte kuivama. Korda nii kaua, kuni plekid kaovad.

 Värskendab värvi ja eemaldab plekke

Parema  pesemistulemuse saavutamiseks vala  pesumasinasse tassitäis sidrunimahla. Selle loomulik valgendav  ja värskendav toime eemaldab plekid ja kirgastab puuvillast T-särkide  värvi.  Riided saavad säravaks  ja värskelt lõhnavaks.